26 Şubat 2008 Salı

topuklu ayaklar

Kadınların vazgeçilmezi ayakkabılarda İlkbahar/yaz sezonu cıvıl cıvıl, rengarenk modeller ve alternatiflerle açıldı. 1960’ların etkilerinin görüldüğü ayakkabılarda şeffaf plastikten yapılmış olanlar ve metalikler önemli yer tutuyor. İlginç kesimli topuklar da sezonun önde gelen trendi. Babetler ise popülerliğini koruyor.

DÜZLER
Kimileri bu bahar ve yaz daha kısa görünecek. Çünkü, düz ayakkabıların rahatlığına teslim olacaklar. Rahatlık düz ayakkabıların en belirgin özelliği. Düz ayakkabıların içinde uzun boylu olma duygunuzu kaybedebilirsiniz ama bu sizin şıklıktan uzaklaşacağınız anlamına gelmiyor.

Eski Yunan sandaletleri
Düz ayakkabılar sadece babetlerle sınırlı değil. Elbiselerdeki eski Yunan kesimleri ayakkabılarda da kendini iyice hissettiriyor. Eski Yunan sandaletlerini anımsatan T-bantlı, ya da ince bantlarla ayağı kavrayan düz sandaletler de oldukça popüler...

Babetler
Düz ayakkabıların en popülerleri kuşkusuz babetler. Uzun bacaklılara gerçekten de balerin zarafeti veriyorlar. Babetlerde renk seçeneği de oldukça fazla bu yıl... Özellikle kırmızılara hemen her marka ve koleksiyonda rastlamak mümkün. Ayrıca burunları açık babetler de yaz sezonunun önemli bir yeniliği.

Nasıl Giyilir?
Dar jean pantolonlar, taytlar, etek ve elbiselerle feminen bir görüntü yakalayabilirsiniz.


DOLGU TOPUKLAR
Hem yüksekten bakıp, hem de rahatlığından ödün vermek istemeyenlerin başvurduğu modeller dolgu topuklardır. Yazları genellikle mantardan yapılmış dolgu topukları görmeye alışık olsak da bu sezon dolgularda hemen her malzeme kullanılmış.. Tahtadan, plastiğe, metaliklerden, Külkedisi ayakkabısı gibi cam görünümlü şeffaf topuk malzemelerine kadar ne ararsanız var...
Dahası genelde sportif görünümlerinden dolayı iş yerlerinde pek tercih edilmeyen dolgu topuk sandaletler şıklıklarıyla da göz doldurduğu için ofislerde de tercih edilecek.

Nasıl Giyilir?
Jean ve beyaz pantolonlarla feminen bir görüntü yakalarsınız. Diz üstünde kalan eteklerle ve diz hizasındaki A kesimli elbiselerle romantik bir görünüm sağlayabilirsiniz.


BURNU AÇIKLAR
Son yılların en seksi ayakkabıları, burun ucundan kaçamak yapar gibi ayak parmaklarını gösterenler... Bu trend yaz koleksiyonlarında da tüm hızıyla kendini gösteriyor. Platform taban üzerine yapılmış, kalın topuklu burnu açık ayakkabılar, dengeyi ve basıncı daha iyi dağıttığı için ayağı direkt dışarı doğru iten düz tabanlı, ince topuklu modellere göre daha rahat oluyor. Bu yaz ayrıca burnu açık ayakkabı trendi, dolgu topuklar ve babetler de dahil her tarz topuk modelini sarmış durumda...

Nasıl Giyilir?
Bu yıl oldukça revaçta olan 1960’lı yılların kısa elbiseleri ile deneyin. İş yerinde giyeceğiniz tayyörlerle, diz hizasındaki eteklerle ve dar jean pantolonlarla da giyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
estetik klip izle tatil cilt bakımı